Langhøj og Chris.

De modne mænd tog sig af opvasken

efter frokosten.

De unge mænd spiste is ad libitum.

Mellem levende og døde!


Langhøjhallen er ikke ligefrem bygget oven på langdyssen Langhøj, men den er jo da opkaldt derefter, og i den forbindelse er det da interessant at tænke på at man i bondestenalderen i tidernes morgen for over 5.000 år siden byggede- og brugte sådanne langdysser som fælles gravpladser og lejlighedsvist måske også kunne finde på, at brugte dem til afholdelse af møder mellem de levende og de døde!


Antageligt har de levende så medbragt noget godt at spise og drikke som de kunne dele med de døde under rituelle måltider, hvor man har fortalt de døde om det fortsatte liv i landsbyen, og vel også har følt godt efter om der skulle komme nyheder den anden vej... alt medens stemningen måske har skiftet mellem dyster og lystig, sådan som katolikkerne stadig også nu om stunder, hvert år den 1. november, kan finde på, at feste med de døde i kirkerne og på gravpladserne.


Det var dog ikke den slags gamle skikke der prægede Lund-familiens slægtstræf i Langhøjhallen, her var vi alle særdeles levende og med god appetit på livet, men mon ikke enkelte lige sendte en tanke til Sonja og Janus som senest havde forladt os, eller til den ældre generation Kathrine, Ejvind og Niels!


Sådan var det nok, men helt sikkert så blev der jo altså talt om stamfaren og stammoren Janus og Marie Lund... og ikke nok med det, men også om alle deres stamfædre og stammødre! Så på en måde holdt vi altså også de gamle traditioner lidt i hævd.Lige uden for Asp var der engang en langdysse.

Den har inspireret til navnet “Langhøjhallen”.

LANGHØJHALLEN

Da frokosten var sat til livs blev der fortalt og snakket om

forfædrenes husmandssteder og herregårde...

...og der blev lyttet og hygget.

I er flotte allesammen, men måske mangler der nogen? Eller nogen ville måske hellere se noget andet..? Så må I endelig sende en hilsen med evt. kommentarer og alternative billeder eller ønsker!


Klik på @ lige herunder, så skulle I være igennem med begyndelsen til en mail...