Service

Big Bang

Slægters gang

...og hvor skal man begynde... og hvor skal man ende?


Jo, lad os begynde ved den ultimative begyndelse og sige at verden, kloden, planeten eller bare materien vel opstod i sine første former den gang, efter det store big...


 
 
 
 


...dér, for omkring næsten 15.000.000.000 år siden, hvor universet poppede op af ingenting... trykket sammen som det var... til noget der kunne være i en bordtennisbold... hallo, jeg springer af her! Men den skulle være god nok, og end ikke en gud var født! Dertil var det nødvendigt først at vente på mennesket!


Jorden sydede og boblede endnu i en uendelighed og først for bare 50.000.000 år siden fandtes der, grundet uransagelige “kemiologiske” tilfældigheder, pattedyr som potentielt kan have muteret og udviklet sig til noget der siden kunne ligne de mennesker eller hominider som alle de menneskelige forstadier betegnes.


De første mennesker “homo sapiens” opstod langt senere i Afrika for ca. 200.000 år siden, og i det perspektiv kan man så se menneskets udbredelse i Danmark gennem de seneste højst 15.000 år.


I bedste fald kan man måske spore enkelte konge- og adelsslægter 1.000 år tilbage, medens 500 år vil være højt sat for langt de flestes forfædre inklusive min og mines.


At tænke sig! I samme korte tidsperiode er er det allermeste af verdens teknologiske udvikling accelereret fra de simpleste jæger- og samlersamfund over lavpraktiske bondesamfund til nutidens dominans af højteknologiske og verdensomspændende kommunikationssamfund båret oppe af såvel globale folkelige og elitære elektroniske netværk og trafiksystemer.

 


Som nævnt... og som det lille billed-review herover og neden under antyder kan slægtsforskning hurtigt berøre hele verdenshistorien og lidt til... med både forhistorie og fremtidsdrømme oven i, hvad jeg dermed så også lige netop har berørt.


Nærværende slægtsfortælling...

...begrænser sig dog til mest at omhandle de af mine og mine børns forfædre som jeg selv har kendt eller eller har fået fortalt om!

Det stof har jeg så i al beskedenhed, solidaritet og respekt forsøgt at give videre til alle efterkommerne.

Isen trækker sig tilbage fra Danmark for 15.000 år siden.

Shamanerne samledes med de døde for 5.000 år siden.

Menneskene dukker op fra øst og syd for 10.000 år siden.

Jernalderens bondelandsby for 2.000 år siden.

@

Mine efterkommere...

...vil jeg ikke fortælle så meget om!

Det kan de selv gøre hvis de engang synes der er noget at fortælle om, for det er der skam... og for at hjælpe dem lidt på vej vil jeg da lige bidrage med et par stikord og fakta og nogle billeder.


Det sker under temaet


Familien

Kristendommen vandt indpas for 1.000 år siden.

Boligbebyggelse på Aarhus Havn for 10 år siden.

En bondegaard for 100 år siden.

Ukendte strukturer om 1.000 år.

SLÆGT FØLGER SLÆGTERS GANG


Det sikreste i denne verden er,

at først fødes man, og så dør man...


Universet

...fra Big Bang til Jordens urtid...


Menneskene

...fra lemurer og


Imidlertid har al denne navlebeskuelse også ledt til en passioneret interesse for at lege med de, for mig, mest interessante  hjørner af menneskelivet... lige fra dannelsen af planeten Jorden og udviklingen af Mennesket, og forløbet af deres Historie og frembringelse af Kunst samt deres forskellige måder at udvikle- og forme deres Bosætning og Bybygning, for endelig også at grine med når menneskene griner af sig selv via Satiren.
Notat vedrørende

Skabelsen

I forbindelse med søgningen af alle de gamle slægter er det kun sjældent lykkeds at komme mere end et halvt årtusinde tilbage! Men dette strejf af de historiske vidder har uvægerligt skabt en trang til at dykke dybere og dybere... ikke bare i historisk tid, men også gerne tilbage i forhistorisk tid og før dette om muligt!

Ja faktisk er det endda lykkeds at støde på  begrebet “Black Matter” eller “Sort Stof”, hvor man forestiller sig et hul i verdensrummet fyldt med sort stof som på et tidspunkt skaber det “Store Brag” eller “Big Bang”.


For sjovs skyld er der derfor også leget lidt med “Skabelsen“ som et emne blandt flere i temaafsnittet for “Passioner”.Service

Service

Service

Service

BigBang  SlægtersGang   aa   aa  @  aa  aa  aa  aa

Service

Service