CHRISTIAN AAGE EILSKOV JENSEN

Christian Aage 2016 i Silkeborg.Chris var på vej til at blive en legende som håndboldmålmand på topplan, men han røg ud af transfervinduet og blev halinspektør i Asp.

Svend Aage   Janus   Sonja   Grethe   Chris

Kathrine   Ejvind   Niels   Harald   Mads

 

Kathrine   Ejvind   Niels   Harald   Mads

Svend Aage   Janus   Sonja   Grethe   Chris

Søn af CHRISTIAN EILSKOV og KATHRINE LUND. Født 18. sept.1955 i Holstebro. Giftede sig med Susanne Jensen i Holstebro. Hun var datter af

Kaj og Ingrid Jensen og blev født den 26. maj 1961 i Holstebro.


Chris voksede op på Skovgårdsvej i Holstebro, og de første skoleår foregik på Sønderlandsskolen i Holstebro. Herefter fulgte et ophold på Morsø Ungdomsskole og endelig Holstebro Handelsskole, hvorfra han kom i lære hos Skousen Hvidevarer i Holstebro og var udlært i 1976.

Efter et højskoleophold i 1977 på Ollerup Idræts- og Gymnastikhøjskole blev Chris ansat i Kvickly Holstebro. I 1983 flyttede familien til Asp, hvor han var tilbudt et job som halinspektør i det nye lokale idrætscenter Langhøjhallen.

Tidligt havde Chris fattet interesse for håndboldsporten og foreningsarbejde. Dette har været en rød tråd for ham hele vejen, og blandt andet har han været seniortræner i flere lokale håndboldklubber i Holstebro og omegn, som HHK, HH90  og Fousing IF, hvortil kommer at han i 40 år også har været ungdomstræner i HHK og Langhøj KFUM samt kredstræner i kreds 3, og så har han også været med i gruppen der startede de store håndboldstævner ”Holstebro Cup”

I de seneste år har Chris i Struer Kommune endvidere været med i styregruppen for det lokale LAG-Struer, hvor LAG er en statsstøttet iværksætterordning baseret på frivillig folkelig deltagelse, til fordel for bæredygtig udvikling i landdistrikter og fiskeriområder.

 

...og endelig blev han sin egen herre med den uundværlige cykel.

At lege var dog sjovere sammen med andre og Chris udviklede sig til

den fødte  holdspiller.

Lige fra starten har Chris været manden i centrum. Først som en lille nuttet baby i en barnevogn som konstant blev skubbet rundt af især de to flinke storesøstre.


Lidt senere ser vi ham dog tydeligere her i familiens skød med sin søster, mor, morbror og mormor... og på strandtur med mor Kathrine.

Susanne voksede også op i Holstebro. Da hun forlod skolen blev hun uddannet lastbilchauffør hos sin far hos hvem hun også efterfølgende arbejdede som sådan. Da hun fulgte Chris til Asp valgte hun imidlertid at skifte erhverv til dagplejemor, som bedre kunne udøves samtidig med at hun også passede sine egne børn, som nu stødte til.

Muligvis inspireret af omgangen med de små børn uddannede hun sig siden til lærer med afgangseksamen fra Lærerseminariet i Nr. Nissum. Hun blev straks ansat som lærer på Folkeskolen i Asp, Hvor hun i øvrigt snart blev særdeles vellidt og lejlighedsvist endda blev kollega til sin mand, som ofte påtog sig et vikariat ved undervisningen i idræt.


Både Chris og Susanne arbejder stadig i 2020 med deres respektive fag og jobs, men udover arbejdet og alle deres fritidsaktiviteter dyrker de sammen også danskernes yndlingssport ”At Rejse”. Rejserne går i særlig grad til Frankrig, Spanien og på det seneste også landene på den Balkanske halvø...hvorfra de er leveringsdygtige i mængder af hårrejsende historier om deres kulturmøder og sprogforbistringer som dog er stærkt aftagende efterhånden som børnene har lært alle sprogene.

Hjemme igen er familien i øvrigt super gæstfrie i deres parcelhus på Tjørnealle i Asp. Det er et rigtig godt og veldisponeret enfamiliehus fra 1970erne som løbende er tilpasset de skiftende tiders trend, så det i dag fremstår som en tip top moderne bolig med sammenlagte store værelser, ekstra badeværelse og open space mellem køkken, entre og stueregioner med god plads til de mest fantastiske familiefrokoster, hvorfra der altid er en ædru datter som er behjælpelig med gæsternes bortkørsel.

Jo, det med holdspil bliver taget alvorligt, også i familien! Alle er de således fuldt befarne “halinspektører” der hver især er i stand til at spille alle pladser.


Dog må det forventes, at hjælpen gradvist vil komme til at strømme fra forældre til børn i fremtiden. Teresa har således netop fået de to første børnebørn døbt Jonathan og Sebastian... og Rikke og Thomas har begge kærester med på banen nu, så med lidt held kan der jo godt dukke et par suppleanter op til det nu ellers færdige “håndboldhold”. Ja og de har alle deres arbejde at passe, og så er der jo gode traditioner for at bedsteforældre træder til når der kommer småfolk. Teresa er lærer, Rikke er IT designer og Thomas er “Master of Arts in Corporate Communication” og arbejder som marketingkonsulent


Til sidst er der så kun at nævne, at både Chris og Susanne har udviklet sig til et par habile golfspillere, som Susanne lige supplerer med lidt kirkegang i den smukke landsbykirke i Asp... hvis hun da ikke kaster sig over malekunsten!

Susanne og Chris har 3 børn og 2 børnebørn

Thomas, Teresa og Rikke

Jonathan og Sebastian


Yderligere omtale af de yngste generationer

udføres gerne, men kun på opfordring af de pågældende.

Send gerne en mail til webstedets mailadresse

hej@larsjorgen.dk

Selfie Jul/Nytår 2019 hos Susanne og Chris

I August 2019 skete det! Chris og Susanne blev bedsteforældre til de fantastiske tvillinger Jonathan & Sebastian, og nu forlyder det at der er mindst to fætterkusiner på vej.

En ny æra har taget sin begyndelse....