JANUS PETER EILSKOV JENSEN

Janus på Fanø 2013.Janus var den der blev i Holstebro, hvor han skabte sig en karriere inden for autoreservedele og senest som direktør i firmaet hvor han selv var udlært.

Svend Aage   Janus   Sonja   Grethe   Chris

Kathrine   Ejvind   Niels   Harald   Mads

 

Kathrine   Ejvind   Niels   Harald   Mads

Svend Aage   Janus   Sonja   Grethe   Chris

Søn af CHRISTIAN EILSKOV og KATHRINE LUND. Født den 11. november 1938 i Møborg og døde den 28 maj i Skivum. Han giftede sig med Ritta Jensen 1961 i Holstebro. Hun blev født 18. marts 1939 i Holstebro.


Janus kom i lære som handel og butikselev hos Schibye Autoreservedele i Holstebro hvor han også fortsatte som færdiguddannet. På et tidspunkt blev han sammen med en kollega direktør for firmaet. Virksomheden udviklede sig fortsat positivt og med det resultat, at det  senere blev fusioneret med først en koncern og siden en anden, men stadig med Janus i direktionen.  Da Janus lod sig pensionere havde han for længst holdt 40års jubilæum i firmaet.

Familien købte midt i 1960erne et dejligt lille enfamiliehus i en nyere samlet bebyggelse fra sluthalvtredserne på Klitrosevej i Holstebro. Husene var alle ens og så var de delt op i tre små naboskaber eller stikveje med plads til otte familier i hver, således at huse og bebyggelse var særdeles nyskabende for sin tid. Dels var det nyt at tænke i naboskaber og dernæst var husene forløbere for 1960ernes boom med byggeri af typehuse, som alt sammen med et slag gjorde det muligt for store dele af datidens unge selv at købe et hus. Ja og noget må have været gjort rigtigt, for de bor der endnu og endda sammen med flere andre veteraner fra den gang. Kun er alle husene nu forskellige,, og ikke mindst Janus og Rittas hus er undergået store forandringer med tilbygninger og moderniseringer, så det i dag fremstår som en af de fineste og mest velholdte villaer i Holstebros guldbryllupskvarterer.

Dertil komme at parret købte Kathrines sommerhus i Toftum, da hun gerne ville aflastes for sine husejerpligter der. Det har så betydet, at alle de øvrige søskende fortsat har kunnet låne huset kvit og frit når der har været anledning til det.


I sine unge dage var Janus et fremtrædende medlem af Holstebro Roklub, hvor flere andre familiemedlemmer fulgte i hans fodspor, og ikke mindst Kathrine støttede ham ved diverse arrangementer og især ved standerhejsning hvor mange nød godt af hendes bagværk.

 

På billedet nederst til venstre med lillebror Chris ser vi Janus Dean, som hans søstre gerne kaldte ham der omkring 1961.

Ellers er det billeder af det unge par og datteren Birgitte der vises.


Ved evt. yderligere omtale af de yngste generationer

søges hermed deres individuelle accept

og nødvendige samarbejde.


Send gerne en mail til webstedets mailadresse

hej@larsjorgen.dk

Se nærmere om huset her: Kathrines HusI mange år var sommerhuset i Toftum et samlingssted for familien... både med børnene og børnebørnene samt

med alle Eilskov søskendende.


Rittas mor stammede fra Mejrup uden for Holstebro.

Billedet af morforældrenes lille husmandssted er en fast bestandel af udsmykningen i hjemmet.


Det er et klassisk længehus som de har været siden bronzealderen, med menneskene i den vestlige ende og dyrene i den østlige. Huset er her set fra nord.


Den lille Birgitte flirter med fætter Anders ved faster Grethes bryllup i 1965.

Siden er sønnen Rasmus kommet til. Han kan lide at lege med musikken.

Birgitte med Henrik 2019.Yderligere omtale af de yngste generationer

udføres gerne, men kun på opfordring af de pågældende.


Ritta og Janus har i 2020 to børn og 5 børnebørn samt 1 oldebarn

Birgitte og Peter

Rasmus, Ida, Sarah, Christoffer og Kirstine

Sarahs baby

Ritta blev uddannet på kontor og opfostrede siden børnene samtidig med, at hun fortsatte karrieren på kontorer i Holstebro.

Hendes store passion var indretning af hjemmet og haven som altsammen altid har lignet en første præmie

 

Her ses Ritta og Janus under en udflugt på Fur i 2006


De tre Christoffer, Ida og Sarah og deres mor Dorthe fanget på nettet.

Lillesøster Kirstine og forældrene Camilla og Peter.