@

JacobAnna    GeorgAnna    PeterApolonia    GallusBarbera   NicolausAnna   Kriegbaum


Keld Plougmann


Det var i januar lige efter nytåret 1953/54. Min mor havde lige påbegyndt et nyt job som køkkenchef på Hotel Struer på hjørnet af Østergade og Søndergade, og jeg var blevet sendt op til Østre Skole på hjørnet af Søndergade og Danmarksgade.

Der skulle jeg melde mig til klasselæren for 2.C havde jeg fået at vide... og nu stod jeg der i skolegården hvor der var en trappe fra et højere niveau ned til hinkeruderne en halv meter neden for på den øvre skolegård. Her var der et godt overblik, og jeg stod og skuede ud over virvaret af fremmede børn og var så småt begyndt at tænke... hvad så! Før der dukkede et hovede af en jævnaldrende dreng op lige foran mig... hvem er du? spurgte han idet han gik direkte videre til det næste spørgsmål... hva klasse skal du gå i?

Så skal du gå i min klasse strålede han, da han hørte svaret og fortsatte... så skal du bare gå med mig, idet han maste sig gennem de andre børn... nu med mig i hælene.

Det gjorde jeg også efter skoletid, og fra den dag og de næste fire fem år var vi et fast makkerpar i skolen, Struers gader og på havnen vores foretrukne legeplads hvor folk ofte sagde hov hov, hvad er i for et par tvillinger?

Alt dette og mere til skriver jeg en masse om i mine erindringer

“En Dreng I Et Spil Kegler”


Her skal kun lige fortælles, at vi siden næsten ikke har set hinanden, men dog nok til, at jeg ved en tilfældig tilskyndelse kom i hu, at vi dengang et par gange havde besøgt noget af hans familie i Grønhøj.

Den var den landsby hvor mit ene hold tyske tip4 oldeforældre Johan Peter Dürr og Apolonia Scmuck Kriegbaum havde påbegyndt deres liv i Danmark dengang for knap 200 år siden. Kunne det tænkes at jeg kunne finde en forbindelse!

Keld oplyste mig om sin mors familienavne, for det var nogen fra denne gren af hans familie vi besøgte. De hed Abrahamsen og kunne føres tilbage til en Breuner! Det hed min anden tyske tip4 oldefar, Johan Georg Breuner. Han var indvandret sammen med sin anden kone Anna Rosina Løffler med en håndfuld unger havde de slået sig ned i Havredal små ti kilometer længere mod øst


Jo, den var god nok. Keld og jeg er i slægt med hinanden, men vi er naturligvis ikke tvillinger. Vi har samme stamfader Johan Georg Breuner, hvor Keld så bare stammer fra dennes tredie kone Anna Nielsdatter Weber, medens jeg stammer fra den anden kone Anna Rosina.

Det gav blod på tanden. Måske kunne jeg finde flere tip4 slægtninge!

Men nej, det orker jeg ikke. Den gode Johan Georg havde18 børn hvoraf de 7 har ialt 44 børnebørn plus det løse!


I nedenstående slægtskabsdiagram kan man studere

Kelds og min slægtskabsforbindelse.