... husmandsparret og familien...
I alt fik Sine og Søren 7 børn, men sygdommen ramte og de mistede datteren Gerda hvilket blev en livsvarig sorg for dem.
De andre 6 børn… Meta, Anna, Henry, Krista (Nutte), Erik og Bodil blev fætterkusinernes forældre, og de sørgede for at familien blev repræsenteret overalt i landet. Sjælland, Vendsyssel, Middtjylland, Sønderjylland, Fyn og Vestjylland.
Andreas, Anne Marie, Mette Marie og Kresten
Sine og Søren med børnene 1951
Krista (Nutte), Meta, Henry, Erik, Bodil og Anna
Sølvbrudeparret Sine og Søren 1938
Mødet
Sine og Søren traf hinanden for alvor i Astrup lige øst for det Dalsgaard Mark hvor de kom til at leve hovedparten af deres liv sammen. Sine var fra Højbjerg og tjente på en gård i nabolaget.
En dag gik hun og hængte vasketøj op, hvor hun intetanende og meget pludselig blev vildt opskræmt! Der havde lydt en voldsom tummel og høje hestevrinsk bag hende. Ængstelig vendte hun sig og så en hestevogn og to heste ligge og rode i grøften samtidig med, at en forvirret kusk sprang rundt midt i virakken. Det var Søren. Han tjente på en gård Rotterdam lidt længere mod øst, og var måske på vej til mølle i Hindbjerg… men ved synet af det yndige fruentimmer og det duftende vasketøj mistede han helt orienteringen, og havde så fundet sig selv der i grøften i denne frygtelig pinlige situation.
Hvad der så ellers skete ved jeg ikke, for når historien var kommet så langt ved familiemiddagene, da skreg alle så meget af grin, at ingen ænsede at fortælle den færdig. Det er nok tænkeligt at de to havde set hinanden før, og hel klart så havde Søren ikke set nok! Sine var det smukkeste han nogensinde havde mødt, og længe endnu kaldte han hende for "kjøn" Sine.
Med begyndelsen ca. 8 år på Almtoft Mark og fortsættelsen i 38 år på Dalsgaard Mark gennemførte Sine og Søren deres livsværk, og her fik de deres børn Meta, Anna, Henry, Krista, Gerda, Erik og Bodil som alle er vokset op på husmandsstedet, hvor deres børn igen så også er kommet og gået meget og lidt, alt efter omstændighederne. Det yngste barnebarn, Søren, er dog først født efter at denne æra var afsluttet. Men til gengæld fik han så bedstefars fulde navn Søren Erik Jakobsen at bære på.
Her i sammenhængen Dalsgaard Mark kunne det jo være interessant at fortælle husmandsbørnenes fulde historie også, men det vil jeg overlade til deres egne efterkommere.
Dog tillader jeg mig at nævne hver enkelt, sådan som jeg lærte dem- og deres levevilkår at kende.
SLÆGTSTRÆER
Klik på navnene og se supplerende udgaver.
I det samlede familietræ ses Sine og Sørens familie med alle, de af mig, kendte, forfædre og efterkommere.
Det overordnede træ kan være godt for overblikkets skyld, men derudover er der også lejlighed til at se flere detaljerede slægtstræer, når de løbende vises sammen med det øvrige indhold om slægtningene.
Som udgangspunkt for identifikation af de skiftende generationer er børnebørnenes fætterkusinegeneration valgt som såkaldt probande eller
"ane 1" med vore forældre som "ane 2&3" og vore bedsteforældre som ane 4,5,6 eller 7 osv. mænd har lige- og kvinder ulige numre.
Vor efterslægt er ikke nummererede, men beskrives med os som 1.g (1. generation) og vore børn som 2.g osv. osv.
Som slægtshistorie er der taget udgangspunkt i vore bedsteforældre og deres liv, men alt afhængigt af tilgængelig viden vil der også være omtale af andre slægtninge.
Skulle nogen mod forventning føle sig stødt over tekst og/eller billeder, så opfordres man til at protestere og gerne komme med alternative eller supplerende historier.
Klik på det @ der afslutter samtlige hjemmesideblade og få en tom mail med min adresse!
Velkommen Pilgrimskortet Kirkegården Indholdsoversigt
Hørup Sogn Hørup Kirke Hørup Bosætning Hørup Historie Kjellerup By Byudviklingen Søndergade 60 Almtoft Landarbejderhuset
Dalsgaard Ejerlav Udskiftningen Ny Dalsgaard Gammel Dalsgaard Dalsg’o Husmandsstedet Husmandslivet Naboskabet
G4-2 familien G3 7bm sine G3 6bf Søren Erik G2 3s Meta G2 3s Anna G2 3b Henry G2 3 Krista G2 3s Gerda G2 3b Erik G2 3s Bodil